Diu Josep Mª Terricabras en el seu text atreveix-te a pensar que la pressa, en el camp del pensament, és mala consellera. Enfront dels grans titulars del mass media, resums ràpids, frases curtes i opinions accelerades, que afavoreixen la superficialitat i els prejudicis proposa fomentar la reflexió, la cura i la profunditat. A la vida les coses bones i autèntiques es disfruten a poc a poc i s'aconsegueixen amb esforç, dedicació i esperit de lluita.
Aquesta forma d'encarar la vida, que és pròpia de la filosofia i del pensament, també s'aplica a altres camps, com ara la gastronomia. També l'alimentació es pot encarar amb actituds diferents. Així, enfront del fast food, pròpia d'algunes cadenes alimentàries globals, ha sorgit el moviment de l'Slow food. Slow food és una associació ecogastronòmica que pretén contrarrestar el fast-life i el fast-food. Va ser fundada l'any 1986 per Carlo Petrini i l'any 1989 es convertí en una associació internacional i, segons resa el seu manifest, davant la velocitat que envaeix les llars i els hàbits de les persones cal fomentar un estil de vida a foc lent. La velocitat s'esgrimeix en nom d'una millor productivitat. Com a antídot a aquesta velocitat proposen una visió més integral de l'alimentació, la recuperació de tradicions gastronòmiques d'àmbit local, l'estudi d'aspectes nutricionals i de sabors i matisos diversos.
Tant en el camp del pensament com en el camp de l'alimentació la pressa i la velocitat són males conselleres. Seguir el tòpic Carpe diem, no vol dir anar de pressa, ans el contrari, gaudir cada moment amb tranquil.litat i intensitat, com si volguéssim que duràs sempre. En el camp del pensament podeu consultar L'Associació de Filosofia Pràctica de Catalunya. El link és www.afpc.es. Pel que fa a l'Slow food podeu mirar la pàgina www.slowfood.es.
Aquí teniu un petit video del fundador d'Slow Food, Carlo Petrini, l'any 1986.
m'agrada.
ResponEliminamens sana in corpore sano